Vinyl laminaat

100% waterbestendigheid combineren met de looks van hout of laminaat? Vinyl laminaat is een uitstekende optie voor onder meer vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Profiteer van de voordelen van PVC- of vinylvloeren terwijl u de authentieke uitstraling van hout nabootst.

 

PVC, vinyl of laminaat: de gelijkenissen en verschillen

PVC- en vinylvloeren vertonen bijzonder veel gelijkenissen: ze worden allebei uit polyvinylchloride gemaakt en bestaan uit meerdere lagen. Bij PVC-vloeren zijn de bovenste en onderste laag echter harder, waardoor ze iets steviger zijn. Ook met laminaat vertonen PVC en vinyl veel overeenkomsten. Toch gaan PVC en vinyl iets beter samen met vocht, terwijl laminaat eerder zal kromtrekken bij langdurige blootstelling aan water. PVC en vinyl vormen daarom de beste keuze voor badkamer en zijn ook in de keuken een slim idee. Daarnaast zijn PVC en vinyl zachter dan laminaat, en dempt daarmee beter het geluid. Met laminaat bootst u dan weer beter een houten vloer na, terwijl een PVC- of vinylvloer sneller als één geheel oogt.

 

Vinyl laminaat: het beste van twee werelden

PVC- of vinylvloeren komen vaak voor in langwerpige stroken en doen daarmee denken aan planken in hout of laminaat. Vinyl laminaat combineert het beste van twee werelden en heeft dus heel wat voordelen:

Een vinyl laminaat is een vinylvloer die is opgebouwd uit verschillende lagen: de onderlaag, een versterkende glasvezellaag en een beschermende toplaag. Vinyl laminaat is bovenal zeer onderhoudsvriendelijk en 100% waterbestendig, waardoor het een uitstekende keuze voor vochtige ruimtes is, zoals de badkamer.

 

Geïntegreerde ondervloer

In de meeste gevallen is bij vinyl laminaat de ondervloer al geïntegreerd. Dat betekent dat u de bestaande ondervloer niet meer hoeft te egaliseren. Een geïntegreerde ondervloer heeft verschillende voordelen. Denk maar aan minder oneffenheden, een gemakkelijke en snelle plaatsing en geluidsdemping.

 

Ga zelf aan de slag met het kliksysteem

Vinyl laminaat zelf plaatsen? Dat is een haalbare klus, want de meeste vinyl laminaatvloeren zijn standaard uitgerust met een eenvoudig kliksysteem. Zo voert u de plaatsing snel en gemakkelijk zelf uit, zonder verlijming, én bespaart u budget.

 

Wat kost vinyl laminaat?

De prijs van vinyl laminaat hangt af van verschillende factoren. Welk type uitvoering kiest u, en is de ondervloer al dan niet geïntegreerd? Daarnaast bespaart u natuurlijk budget wanneer u uw vloer zelf plaatst. Reken op 10 à 50 euro per vierkante meter. Besteedt u de plaatsing liever uit? Budgetteer dan ook de nodige werkuren.

  • Authentieke looks van hout of laminaat
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • 100% waterbestendig
  • Geïntegreerde ondervloer
  • Eenvoudig kliksysteem

Ons assortiment Vinyl