Klik-vinylvloeren

Plaatst u uw vinylvloer zelf en bent u daarvoor op zoek naar een sterke, duurzame vloer? Dan is vinyl altijd een goed idee. Een vinylvloer is een veerkrachtige vloerbedekking, gemaakt van kunststof. Met klik-vinyl kiest u bovendien voor een goedkope en snelle plaatsing.

 

Duurzaamheid van een klik-vinylvloer

Een klik-vinylvloer is opgebouwd uit meerdere lagen: de onderlaag of rug, een beschermende glasvezellaag, de tekening en de toplaag. De duurzaamheid van vinyl is afhankelijk van de stevigheid van de onderstructuur en de dikte van de toplaag. De beschermende glasvezellaag verhoogt dan weer de kras- en slijtvastheid. Ook de dikte van de toplaag bepaalt de slijtweerstand.

 

Klik, klik, klik!

Veel vinylvloeren zijn uitgerust met een handig kliksysteem. Een klik-vinylvloer plaatst u dan ook snel en eenvoudig zelf. Kiest u toch liever voor een ander systeem? Dan is te verlijmen vinyl een goede optie. Een volle verlijming draagt bij tot een betere isolatie van het contactgeluid.

 

Start met een stevige basis

Legt u uw klik-vinylvloer zelf? Begin dan met de onderstructuur te egaliseren en garandeer zo een langere levensduur. Met een egaliserende ondervloer, bestaande uit stevige en vlakke platen, vangt u oneffenheden op en vermijdt u zichtbare golvingen in het vinyl. Bovendien zorgt een sterke ondervloer voor geluiddemping, zowel in uw eigen kamer(s) als voor uw (onder)buren. Geen krakende geluiden.

 

Klik-vinylvloeren: met of zonder geïntegreerde ondervloer?

Maar het kan nóg eenvoudiger. Veel klik-vinylvloeren zijn namelijk standaard uitgerust met een geïntegreerde ondervloer. Dat betekent dat u de basisvloer niet meer hoeft te egaliseren. De geïntegreerde ondervloer vangt kleine oneffenheden op.

 

Een brede waaier aan mogelijkheden

Bent u op zoek naar een specifieke look? In ons ruim assortiment klik-vinylvloeren, met verschillende kleuren en motieven, vindt u vast een afwerking die bij uw interieur past: van houtlook tot betonlook, en van licht of donker. Ook tegeldessins en fantasiedecors behoren tot de mogelijkheden. Tot slot zijn er ook verschillende vormen beschikbaar. Denk maar aan brede planken, standaard-planken, grote tegels en kleine tegels. Kortom: met een ruim assortiment kleuren en stijlen voor uw klik-vinylvloer creëert u diverse combinatiemogelijkheden om uw vinylvloer naadloos te doen aansluiten bij de rest van uw interieur.

 

Klik-vinyltegel

Een bijzondere uitvoering van een klik-vinylvloer is een klik-vinyltegel. Wilt u het uitzicht van een keramische vloertegel creëren, voor bijvoorbeeld de badkamer of keuken? Dan is deze keuze heel geschikt. De randen van de klik-vinyltegels krijgen het uitzicht van een voeg, zodat de uitstraling amper te onderscheiden is van een keramische vloertegel. Zo geniet u van een extra portie comfort en gebruiksvriendelijkheid.

 

Is een klik-vinylvloer goedkoop?

Klik-vinylvloeren zijn over het algemeen iets budgetvriendelijker dan alternatieven met PVC. Verder hangt de prijs af van verschillende factoren, zoals de uitvoering en de al dan niet geïntegreerde ondervloer. Daarnaast bespaart u natuurlijk budget wanneer u uw klik-vinylvloer zelf plaatst. Reken op 10 à 50 euro per vierkante meter. Laat u de vloer plaatsen, dan telt u de werkuren daarbij op.

 

Bent u op zoek naar een klik-vinylvloer voor uw project? In ons ruim assortiment klik-vinylvloeren vindt u ongetwijfeld een oplossing op maat. Kom langs in onze showroom of shop online.

Ons assortiment Vinyl